96371253691684banerdd.jpg

Международен конкурс за детски рисунки на тема
"Дунавският басейн – жизнено пространство"
под егидата на Международната комисия за опазване на река Дунав

Благотворителна изложба, 10 април - 30 май 2010 г.
по случай 22 април - Световен ден на Земята

56061271767628izlojba2010.jpg

За втора поредна година ИУЦЕ, с любезното съдействие на WWF - Дунавско-Карпатска програма, Фондация „Екообщ- ност", "Tea House - Чай във фабриката" и фирма „Международни прояви" ООД, организира благотворителна изложба на творби от ежегодния международен конкурс, посветен на река Дунав - Danube Art Master. Представени са 12 произве- дения на деца на възраст от 5 до 17 години.

Целта на изложбата е да отбележи сътруд- ничеството между страните от Дунавския басейн и техните общи усилия да съхранят красотата и разнообразието на природата в него, както и набиране на средства.

Благодарение на даренията, събрани по време миналогодишната ни изложба успяхме да подпомогнем доизграждането на Центъра в Драгоман. През лятото той посрещна и първите си посетители. Любознателните малки любители на природата се запознаха отблизо с особеностите на защитената местност „Драгоманско блато".

Тази година се надяваме средствата, събрани по време на събитието да дадат възможност и на други деца да се докоснат до тайнствата на природата, като им подсигурят уютно място за нейното изучаване. Отново ще подпомогнем Центъра за опазване на влажните зони в град Драгоман. Предназначението му е да посреща деца от всички възрасти и заедно с тях да организира срещи и обучения, свързани с опазването на природата

С Вашето посещението на благотворителната изложба на детски рисунки, Вие се превръщате в проводник на желанието за детска взаимопомощ.

Заповядайте и нека с общи усилия чрез детските творения сътворим още детска радост и познания.

Творбите ще бъдат изложени от 10 април до 30 май 2010 година в галерия „Tea House - Чай във фабриката" на ул. "Г. Бенковски" № 11, в град София.

За допълнителна информация и контакти:

Информационен и учебен център по екология: www.ceie.org, тел: 02 866 90 47
СДП „Балкани": www.balkani.org, 0884 268 552 - Андрей Ралев
WWF - Дунавско-Карпатска програма - www.wwf.bg;
Фондация „Екообщност"
„Международни прояви" ООД - www.cim-pco.org

93571271933488Logo-MKB.jpg


Изложбата се осъществява
с подкрепата на МКБ Юнионбанк.

 


Запознайте се с възможностите
за публично участие в процеса
на управление на водите!
подробна информация »

Българските рисунки от „Дунав-арт” ще обиколят Япония в пътуваща изложба от юни до ноември 2009 г.
подробна информация »