96371253691684banerdd.jpg

Международен конкурс за ученици на тема "Заедно за чиста вода"
под егидата на Международната комисия за опазване на река Дунав

П О К А Н А
за Благотворителна изложба, 02.02.2009 г.

Заповядайте на благотворителна изложба по случай Световния ден на влажните зони 02.02.2009 г., 18:00 ч., Tea House (Чайната) на ул. „Г. Бенковски” №11 в София.

Ще бъдат представени 30 творби на деца на възраст от 5 до 17 г., които с много ентусиазъм участваха в конкурса „Заедно за чиста вода”. Надпреварата се провежда за пета поредна година във всички страни от басейна на р. Дунав.

Целта на събитието е и набиране на средства за доизграждане на Център за опазване на влажните зони в гр. Драгоман. Предназначението на центъра е да организира срещи и обучения на деца от всички възрасти на тема опазване на природата.

Вече две години доброволци, съмишленици и хора загрижени за околната среда се трудят за изграждане на първия интерактивен център разположен в близост до София и едва на 2 км от защитена местност „Драгоманско блато”. С общи усилия бе реставрирана част от сградата предвидена за провеждане на учебни мероприятия, но за съжаление ограничените средства биха могли да се окажат спънка за финализиране на започнатото.

Средствата събрани от продажбата на детските картини ще дадат възможност на други деца да се докоснат до тайнствата на природата, като им подсигурят място за нейното изучаване. Естествено, не и без вас.

Със закупуване на детска рисунка вие се превръщате в проводник на желанието за детска взаимопомощ.

Заповядайте и нека с общи усилия чрез детските творенията сътворим още детска радост и познания.

Детските творби ще бъдат изложени от 02.02.2009 г. до 16.02.2009 г. на гореспоменатия адрес.

Изложбата се организира със съдействието на Информационен и учебен център по екология, Фондация „Екообщност”, WWF – Дунавско-Карпатска програма и при любезното домакинство на Тea House.


Запознайте се с възможностите
за публично участие в процеса
на управление на водите!
подробна информация »

Българските рисунки от „Дунав-арт” ще обиколят Япония в пътуваща изложба от юни до ноември 2009 г.
подробна информация »