96371253691684banerdd.jpg

Международен конкурс за детски рисунки на тема
"Дунавският басейн – жизнено пространство"
под егидата на Международната комисия за опазване на река Дунав

Наградите от конкурса „Дунавският басейн – жизнено пространство” достигат до наградените участници като дългоочакван коледен подарък

Наградените участници от тазгодишния конкурс „Дунавският басейн – жизнено пространство” получиха своите награди в навечерието на коледните празници. Екипът на ИУЦЕ заедно с любезното съдействие на WWF – Дунавско-карпатска програма, България, Фондация „Екообщност”, АД „ЕКОБУЛПАК” и книжарница „Слънчоглед” успяхме да осигурим подаръци, с които да доставим радост на наградените участници.

Националният победител, Калоян Димов от Русе, спечели пътуване до Будапеща, Унгария. Заедно с победителите от другите дунавски страни участваха в класирането и церемонията по награждаването на международния призьор в конкурса Danube Art Master 2009.

Наградите на участниците тази година са най-разнообразни.

ИУЦЕ подари на отличените клубове книги, списания, пъзели, плакати и информационни брошури. За най- малките WWF предостави плюшени играчки, раници, пъзели и платнени торбички с логото на програмата. Книжарница „Слънчоглед” се погрижиха за индивидуалните награди в категория рисунки 10 – 14 и 15 – 19 години. Участниците получиха скицници,акварелни моливи, маслени пастели и комплект въглени за рисуване. Фондация „ЕКООБЩНОСТ” осигури за индивидуалните участници тениски и информационни материали, свързани с река Дунав.

И тази година АД „ЕКОБУЛПАК” се включи в награждаването на творби, направени от боклуци. Призовата награда на ЕКОБУЛПАК бе присъдена на Янислава Янчова от Монтана, която се сдоби със суитчър с логото на компанията. От дружеството любезно предоставиха книги „Състоянието на планетата – 2009 година”, филми „Пътят на стъклената бутилка”, химикалки, тефтери, тетрадки и информационни материали, свързани с кампанията за разделно събиране на отпадъците.

61121261064527DSCF7952.1.JPG

Всички отличени получиха грамота за участието им в конкурса „Дунавският басейн – жизнено пространство” 2009 г.

Екипът на ИУЦЕ благодари за любезното съдействие на своите партньори и пожелава на всички весели коледни и новогодишни празници.

 


Запознайте се с възможностите
за публично участие в процеса
на управление на водите!
подробна информация »

Българските рисунки от „Дунав-арт” ще обиколят Япония в пътуваща изложба от юни до ноември 2009 г.
подробна информация »