Най-добрата водна снимка на 2013 година!

Институт по Глобално партньорство по водите за Централна и Източна Европа Ви приканва да ни разкажете своите истории за водоемите около вас в снимки. Фото конкурсът е част от честването на Международна година на Водното сътрудничество 2013.

Снимката трябва да изобразява вода или воден обект, който се използва за различни цели или има разнообразни функции. Това може да бъде например живописно езеро, защитена влажна зона или пък замърсен поток. Темата е обширна и обхваща широка гама от проблеми, които засягат водите на Централна и Източна Европа.

Участниците в конкурса могат да бъдат:  Фотографи аматьори

·   Граждани на страните от Централна и Източна Европа: България, Република Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Украйна.

·      Няма ограничение във възрастта.


Как да участвате

Може да публикувате вашата снимка от 22 Март (Световен ден на Водата) до 5 Юни (Световен Ден на Околната Среда) 2013 година на:

e-Mail адрес: gwpcee@shmu.sk

страницата във Facebook : https://www.facebook.com/GWPCEE

чрез Facebook приложението : http://woobox.com/vivgc6

чрез Flickr : http://www.flickr.com/groups/gwpcee-photo-contest/


Изисквания към участниците

Снимката, която публикувате трябва да е оригинална творба, която не е била публикувана или участвала в други конкурси.

Изпращайте ни снимки в JPEG формат, заедно с вашите имена, пощенски адрес и година на раждане. Моля, заедно със снимката публикувайте нейно заглавие и/или кратък текст (до 200 думи) на Вашият език или превод на английски.

Всеки участник има право да публикува максимум три снимки.

Препоръчителната минимална резолюция на снимката да е 2400 х 1600 пиксела. Резолюцията няма отношение към класирането в конкурса.


Спечели страхотна награда!

Победителя в конкурса ще спечели дигитален фотоапарат. Участниците, класирани на второ и трето място ще получат дигитална карта памет. Всички участници ще бъдат възнаградени с грамоти.


Класиране на победителите

Най-добрите фотографи ще бъдат избрани от компетентно, независимо жури от експерти, което ще следи за качество на снимката – композиция, внимание към детайла, използване на светлината и цветовете и др., както и за съдържание на изображението – разбиране за заснетия обект, креативност, история на снимката и др.

Класирането на снимките ще се проведе през юли 2013 г. Победителите ще бъдат уведомени по e-mail.  

 


Запознайте се с възможностите
за публично участие в процеса
на управление на водите!
подробна информация »